הלימון שכבש אותי
- חגית ירושלמי
- Jan 12, 2020
- 2 min read
התאהבתי בו בהריון האחרון והאהבה נשארה גם שנה ו9 אחרי הלידה...
הוא משדרג תבשילים, ממרחים, סלטים, כריכים...
והשבוע הכנתי אותו פעם ראשונה (תודות לכל מי ששלח לי מתכון! )
לפני שאכתוב לכם את המתכון הסופר פשוט לקסם הזה רוצה לספר כמה נתונים מעניינים..
מה שאהבתי בלימון כבוש שזו דרך ידידותיות וטעימה לצרוך את קליפת הלימון שמאוד מיוחדת בסגולות המרפא שלה...
בקליפה יש חומר שנקרא פוליקוסנול שנמצא יעיל בהורדת לחץ דם, משפר זרימת דם ושמירה על בריאות הלב.
בתהליך ההחמצה נוצרים חיידקים טובים פרוביוטיים החשובים לבריאות מערכת העיכול: שיפור ספיגה וחיזוק פלורת המעיים וחיזוק מערכת העיכול.
זה תקף לכל הירקות המוחמצים (כמובן שאני לא מתכוונת לחמוצים שקונים בקופסת שימורים שם החיידקים מתים בזמן הפיסטור)
רגע לפני שאתם רצים להכין , יש חיסרון קטן בחמוצים , החומר המשמר שלהם הוא המלח ומכאן כמות הנתרן גבוהה, לכן כדאי לצרוך במתינות וכמובן ומי שעליו להפחית בכמויות נתרן מסיבות רפואיות אז עדיף לוותר. ובכל מקרה לכל אחד לא כדאי להתפרע עם המלח.
מה צריך?
צנצנת יעודית לימונים ננסיים מלח טבעי פפריקה (לא חובה) שמן זית
אז איך מכינים?
מתחילים בעיכור הצנצנת - עיכור נשמע מורכב אבל סופר פשוט- שמים צנצנת בכיור שופכים עליה מים רותחים ו5 דקות וזהו!
שוטפים היטב את הלימונים, אני השתמשתי בלימון ננסי הקליפה שלו דקה וזה ממש מעולה!
פורסים את הלימונים שמים שכבה בצנצנת מפזרים מעט מלח ים אטלנטי\ הימלאיה , שמים עוד שכבת לימונים וכך הלאה עד שממלאים את כל הצנצנת שמים קצת פפריקה ושמן זית איכותי , והופכים את הצנצנת , מידי פעם משקשים אותה ותוך יומיים- שלושה תקבלו צנצנת מופלאה שתוכלו לשמור במקרר להרבה זמן!
ולשדרג טעמים בארוחות שלכם וגם את בריאותכם...
אז הנה עוד צעד לחיים ממני :)
ואם אהבתם וחושבים שזה יעניין חברים שלכם , מוזמנים לשתף..
בריאה עליכם, חגית ירושלמי

זו הייתה סיטואציה מביכה: האקס שלי היה אמור לבוא למסיבת יום הולדת של חבר משותף, ולא רציתי להיראות בודדה ואבודה. לא היה זמן לחפש מישהו, אז התחלתי לחפש חלופות. כך הגעתי ל- https://rai.co.il/ . באופן מפתיע, הכל הלך חלק - בלי שום שקר או מאמץ. הנערה הייתה טקטית, חברותית, והכי חשוב, הרגשתי בטוחה איתה.