שבת פנקייק
- חגית ירושלמי
- Jan 2, 2020
- 1 min read
התפתח אצלנו מנהג כזה, של הכנת פנקייקים אני ועידו (6) בכל יום שבת בבוקר...

ובשבת האחרונה החלטתי להעז ולעשות פנקייק מקמח טף , אני אומרת להעז גם כי אני ממש בתחילת דרכי בהתיידדות עם הקמח הזה.... מנסה לשלב אותו בכל מיני.
וגם כי יש לי עסק פה בבית עם ענניי טעם שלא נאמר בררנים :)
טף (Teff) הינו דגן, מקורו באפריקה והשימוש בעיקר מאתיופיה זה הקמח ממנו הם מכינים את האינג'רה.
מכיל כמות יפה של חלבון, סידן וברזל (יש ארבעה סוגים של קמח טף מבינהם האדום נחשב עם הערך התזונתי הכי גבוה).
עוד נקודת זכות הוא שאינו מכיל גלוטן.
חסרונותיו:
הערך גליקמי שלו אינו נמוך
נמצא בשוק מעט זמן ועדיין אין עליו המון מחקרים
אני חוזרת לפנקייקים:
אז בשבת האחרונה עשיתי את המתכון הזה ונרשמה התלהבות של כלל דיירי הבית:)
4\3 כוס קמח טף
3\1 כוס כוסמין (לנמנעים מגלוטן אפשר לשים קמח טפיוקה)
2 ביצים (אפשר להחליף בשני בננות בשלות ומעוכות או ברסק תפוחים)
כף סילאן טבעי
כפית תמצית וניל אמיתית
קורט מלח הימלאיה
רבע כפית קינמון (אפשר יותר , לפי הטעם)
חצי כוס קרם קוקוס (אני משתמשת בחברת aroy D בקרטון)
חצי כוס מים
חצי כפית סודה לשתייה
כפית אבקת אפייה
הכנה:
1.מערבבים היטב את החומרים היבשים מוסיפים את ההרטובים ומערבבים היטב .
2. משמנים מחבת נון סטיק בקצת שמן קוקוס כבישה קרה .
וזהו, יוצקים בעזרת מצקת והופכים כאשר נוצרות בועות והקצוות משחימות.
אנחנו מגישים את הפנקייקים תמיד עם צלחת מרשימה של פירות כיפיים מורחים : ממרח קרמלו, ממרח חלבה הום מייד (טחינה משומשום מלא עם סילאן), חמאת בוטנים טבעית , חמאת פרג, חמאת שקדים ואם הילד שלי עורך את השולחן הוא יוסיף גם נוטלה :)
כמו שאתם בטח מבחינים בתמונה, תראו איך הוא סידר יפה עם הכפיות !

וזהו חברים להיום, שיהיה לכם לבריאות ובתאבון!
Comments